środa, 30 stycznia 2013

Pasztet z Pstrąga




Lubiecie ryby? Ryby są źródłem bardzo dobrej jakości białka, które jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jadanie ryb wpływa korzystnie na cały nasz organizm – przemianę materii, dobre samopoczucie, sprawność intelektualną, zdrowie i urodę, dlatego jedzmy je jak najczęściej, aby długo cieszyć się dobrym zdrowiem. A więc namawiam Was na: Pasztet z pstrąga..

Składniki:
·         250 g wędzonego pstrąga
      ·         ½ soku z cytryny
      ·         1 łyżka ostrego chrzanu
      ·         1 łyżka natki pietruszki
      ·         20 g roztopionego masła
      ·         Pieczywo do serwowania
Przygotowanie:
Miksujemy blenderem pstrąga,  wyciskamy sok z ½ cytryny i dalej miksujemy. Przekładamy do mniejszej miseczki.
Na małej patelni rozpuszczamy  20 g masła, dodajemy łyżkę  chrzanu, mieszamy, na koniec dodajemy łyżkę pokrojonej natki pietruszki. Całość przelewamy na wierzch pasztetu. Posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wstawiamy do lodówki, żeby się schłodziło, a masło zcieło. Gotowe.
Smacznego





1 komentarz:

  1. niezły pasztecik :) z pstrąga jeszcze nie jadłam, ale uwielbiam rybki :)))

    pozdrawiam i życze kolejnych fantastycznych przepisów :)))

    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń