Przepis jest na 5
kawałków karczku. Bardzo lubię go, gdyż mięso jest kruche, mokre wcale nie gumowate czy jak podeszwa od buta.
Super przechodzi musztardą, trochę pikantne. Co najbardziej lubię z tego
przepisu, że tak naprawdę niewiele jest pracy przy tym, nie stoimy godzinami
nad.
Składniki:
·
5 plasterków karczku· Musztarda sarepska lub węgierska
· Musztarda Klasyczna
· Sól/pieprz
Przygotowanie:
Najlepiej dzień wcześniej
przygotować mięso i wsadzić do lodówki, wtedy bardziej przechodzi musztardą,
jeśli nie to chociaż niech poleży ok. 1 godz w lodówce. Co robimy, więc kawałki
karczku ubijamy, aby mięso było luźniejsze i bardziej płaskie, potem solimy,
pieprzymy i nacieramy musztardą. Wkładamy do naczynia żaroodpornego,
przykrywamy pokrywą i wkładamy do lodówki.
Potem, wkładamy, bez pokrywki, do
nagrzanego piekarnika na 180˚C, i
pieczemy przez nie więcej jak 50 min-1 godz. Gotowe.
Smacznego :)
jadłem tylko na grilu pyszota
OdpowiedzUsuń