Dziś przedstawiam Wam przepis na pieczarki. Pieczarki dość często goszczą na naszym stole. Są wyśmienite, zarumienione, doskonałe.. Zapraszam!
Składniki:
- małe pieczarki
- masło
- wegeta
Pieczarki obieramy i czyścimy. Rozgrzewamy suchą patelnię, wrzucamy pieczarki i przez jakiś czas je podsmażamy ( na sucho!) aż się zarumienią. Potem dokładamy łyżkę masła, cały czas mieszając. Po ok 2 min doprawiamy wegetą do smaku. Smażymy jeszcze przez chwilkę. Gotowe.
Smacznego
Kocham takie pieczarki - maślane, aromatyczne, pyycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńczy pieczarki obieramy ze skórki?
OdpowiedzUsuńTak, obieramy, czyścimy. Przepraszam, nie wyjaśnilam w przepisie. Zrobie poprawki :)
UsuńTylko pieprz i sól. I NIGDY nie obieram pieczarek, a trochę ich już w życiu jadłam (i robiłam!)
OdpowiedzUsuńza ta wegete DUZY minus
OdpowiedzUsuń