czwartek, 17 stycznia 2013
Pieczone ziemniaki z ziołami
Składniki:
• Ziemniaki
• Sól
• Świeży tymianek
• Przyprawa do ziemniaków ‘’kamis’’
• 3 ząbki czosnku
• Pieprz
• Majeranek
• 50g masła
Przygotowanie:
Najpierw gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie.
Potem przenosimy ziemniaki do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do ziemniaków ‘’kamis’’ , majerankiem, wkładamy gęsto tymianek, 3 ząbki czosnku w całości. Na koniec masło roztapiamy na małej patelni i polewamy ziemniaki.
Nagrzewamy piekarnik do 180˚C, do większej brytfanki, niż nasze naczynie żaroodporne wlewamy troszkę wody, tak na 1 cm wysokości, wkładamy w to naczynie z ziemniakami i wstawiamy razem do nagrzanego piekarnika (robimy tak, aby ziemniaki się nie wysuszył). Zapiekamy przez ok. 20 min. Gotowe
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mmm, pyszności! Uwielbiam takie ziemniaczki :)
OdpowiedzUsuńZiemniaczki zapiekane, są bardzo smaczne, polecam je wszystkim:)
OdpowiedzUsuńja również uwielbiam pieczone ziemniaczki, dziękuję za komentarze ;)
OdpowiedzUsuń