Składniki:
·
Paczka podłużnych biszkoptów
·
1 kg sera półtłustego
·
8 jajek
·
400 g cukru
·
150g masła
·
Budyń śmietankowy
·
Zapach cytrynowy
·
Cukier puder
·
Woda
·
Sok z cytryny
Przygotowanie:
Ser mielimy 2 razy. Margarynę, cukier i żółtka ucieramy, aż
utworzy się jednolita masa. Potem dodajemy zmielony ser i opakowanie budyniu,
miksujemy.
W osobnej misce ubijamy białka, na pianę, i dodajemy do masy
serowej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170C i pieczemy ok. 50-60 min.
Na koniec robimy lukier, cukier puder, sok z wyciśniętej
cytryny i troszkę ciepłej wody. Polewamy tym sernik. Gotowe.
Smacznego
Sernik to takie ciasto którego nigdy nie odmawiam, Twój wygląda bardzo apetycznie:-)
OdpowiedzUsuńa biszkopty to tylko na dnie ?
OdpowiedzUsuńTak, biszkopty układam na dno, jako spód, i zalewam na wierzch ciastem.
UsuńMam rozumieć ,że na biszkopty wlewasz ser i koniec a piszesz zalewam ciastem chyba sie pomyliłaś Olu dopytuję ponieważ sernik wyglada b.apetycznie i chce zrobić na ten weekend inny niz robiłam dotychczas.pozdrawiam
UsuńI jeszcze pytanie w składnikach masz 150g masła a w przygotowaniu margaryne myslę ze nie ma to wiekszego znaczenia
OdpowiedzUsuńtak, dokladnie, zle sie wyrazilam, biszkopty zalewam masa serowa. Czy uzyjesz masla czy margaryny to nie ma wiekszego znaczenia. Choc ja zwykle uzywam masla. Przepraszam za te niejasnosci w przepisie :) Jesli masz jeszcze jakies pytania,smialo zadawaj. Pozdrawiam
UsuńDziekuje serdecznie za odpowiedź - biorę sie za serniczek i jutro napisze jak mi smakuje.pozdrawiam serdecznie z Kamiennej Góry-dolnosląskie.
UsuńJa również bardzo serdecznie pozdrawiam :)
Usuń