Lubiecie ryby? Ryby są źródłem bardzo dobrej jakości białka, które jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jadanie ryb wpływa korzystnie na cały nasz organizm – przemianę materii, dobre samopoczucie, sprawność intelektualną, zdrowie i urodę, dlatego jedzmy je jak najczęściej, aby długo cieszyć się dobrym zdrowiem. A więc namawiam Was na: Pasztet z pstrąga..
Składniki:
· 250 g wędzonego pstrąga
· ½ soku z cytryny· 1 łyżka ostrego chrzanu
· 1 łyżka natki pietruszki
· 20 g roztopionego masła
· Pieczywo do serwowania
Przygotowanie:
Miksujemy blenderem pstrąga, wyciskamy sok z ½ cytryny i dalej miksujemy. Przekładamy do mniejszej miseczki.
Na małej patelni rozpuszczamy 20 g masła, dodajemy łyżkę chrzanu, mieszamy, na koniec dodajemy łyżkę pokrojonej natki pietruszki. Całość przelewamy na wierzch pasztetu. Posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wstawiamy do lodówki, żeby się schłodziło, a masło zcieło. Gotowe.
Smacznego
niezły pasztecik :) z pstrąga jeszcze nie jadłam, ale uwielbiam rybki :)))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i życze kolejnych fantastycznych przepisów :)))
Olinka - Smakowy Raj