czwartek, 17 stycznia 2013

Pieczone ziemniaki z ziołami


Składniki:

• Ziemniaki
• Sól
• Świeży tymianek
• Przyprawa do ziemniaków ‘’kamis’’
• 3 ząbki czosnku
• Pieprz
• Majeranek
• 50g masła

Przygotowanie:

Najpierw gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie.

Potem przenosimy ziemniaki do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do ziemniaków ‘’kamis’’ , majerankiem, wkładamy gęsto tymianek, 3 ząbki czosnku w całości. Na koniec masło roztapiamy na małej patelni i polewamy ziemniaki.

Nagrzewamy piekarnik do 180˚C, do większej brytfanki, niż nasze naczynie żaroodporne wlewamy troszkę wody, tak na 1 cm wysokości, wkładamy w to naczynie z ziemniakami i wstawiamy razem do nagrzanego piekarnika (robimy tak, aby ziemniaki się nie wysuszył). Zapiekamy przez ok. 20 min. Gotowe

Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Mmm, pyszności! Uwielbiam takie ziemniaczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ziemniaczki zapiekane, są bardzo smaczne, polecam je wszystkim:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja również uwielbiam pieczone ziemniaczki, dziękuję za komentarze ;)

    OdpowiedzUsuń