środa, 10 lipca 2013

Schab z ananasem, mozzarellą i dużym ziemniakiem



Składniki:
(porcja na 4)
  • 4 plastry schabu
  • 4 plasrty ananasa
  • szklanka startej mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • miód
  • 4 wielkie ziemniaki
  • masło klarowane
  • pieruszka do przybrania
Przygotowanie:

Całe, umyte ziemniaki w łupinach gotujemy.

Plastry schabu ubijamy, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na rozgrzanej patelni na maśle.

W międzyczasie na patelni grillowej dusimy plastry ananasa, posmarowane z każdej strony miodem.
Gdy kotlety i ananas są gotowe, na każdy plaster schabu kładziemy ananasa, posypujemy startą mozzarellą, chwilkę jeszcze podsmażamy pod przykryciem, aby ser się roztopił.

Na każdy talerz kładziemy ziemniaka, przekrawamy na pół, kładziemy kawałek masła i dekorujemy pietruszką (patrz zdjęcie) dodajemy mięso. Gotowe

Smacznego

3 komentarze: