Składniki:
- polędwica wieprzowa
- kilka zimniaków, ja użyłam 5 szt
- duża czerwona papryka
- duża cebula
- 6 pieczarek
- kilka gałązek świeżego tymianku
- sól
- pieprz
- łyżka masła
Polędwicę myjemy, kroimy w ok 1,5 cm plastry i rozgniatamy ręką. Patelnię rozgrzewamy, dodajemy łyżkę masła i smażymy polędwiczki. Gdy już będą zarumienione, dodajemy pokrojone warzywa, paprykę, cebulę, pieczarki, uprzednio ugotowane ziemniaki. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, z łodyg tymianku zciągamy listki i posypujemy nimi potrawę. Smażymy ok 7 min, aż całość przejdzie przyprawami i się zarumnieni. Gotowe
Smacznego
apetyczny i sycący obiad!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
http://myszkagotuje.blogspot.com