niedziela, 14 lipca 2013

Polędwiczki w towarzystwie warzyw



Składniki:
  • polędwica wieprzowa
  • kilka zimniaków, ja użyłam 5 szt
  • duża czerwona papryka
  • duża cebula
  • 6 pieczarek
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
Przygotowanie:

Polędwicę myjemy, kroimy w ok 1,5 cm plastry i rozgniatamy ręką. Patelnię rozgrzewamy, dodajemy łyżkę masła i smażymy polędwiczki. Gdy już będą zarumienione, dodajemy pokrojone warzywa, paprykę, cebulę, pieczarki, uprzednio ugotowane ziemniaki. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, z łodyg tymianku zciągamy listki i posypujemy nimi potrawę. Smażymy ok 7 min, aż całość przejdzie przyprawami i się zarumnieni. Gotowe

Smacznego

1 komentarz:

  1. apetyczny i sycący obiad!
    Pozdrawiam
    http://myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń