poniedziałek, 8 lipca 2013

Rozmarynowa pierś z grillowaną papryką i mozzarellą



Dzisiejsza propozycja to rozmarynowa pierś z papryką i mozarellą. Jest to wyjątkowo aromatyczne danie. Zapach rozmarynu rozpościera się i przechodzi nim całe danie. Bardzo polecam. Jest pyszne.
Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • duża, żółta papryka
  • kulka mozzarelli
  • pieprz
  • mix przypraw: rozmaryn, sól morska, suszona cytryna, 3 w 1*
* kupiłam gotowy mix 3 w 1 z młynkiem firmy Kania, można również samemu zrobić.

Przygotowanie:

Piersi filetujemy na pół wzdłuż. Posypujemy przyprawą 3 w 1: rozmarynem, solą morską, cytryną, i pieprzem. Kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową, smażymy na krótko, ok 2 min z każdej strony. Obok piersi kładziemy pokrojoną w cienkie paseczki paprykę i grillujemy razem z mięsem.

W naczyniu żaroodpornym kłądzmiemy piersi, na wierzch zgrillowaną paprykę, przykrywamy plastrami mozzarelli, wierzch sera prószymy przyprawą 3 w 1. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez ok 10 min w temp 180C. Gotowe

Smacznego

1 komentarz: