niedziela, 28 lipca 2013

Kurczak z pomarańczową nutą



Składniki:
  • udka kurczaka
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • czosnek
  • kilka dymek
  • pomarańcza
Przygotowanie:

W żaroodpirnym naczyniu przyprawiam udka solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, na wierzch posypuję majerankiem. Dodaję 3 ząbki czosnku i kilka dymek. Pomarańczę kroję w plastry i układam między udkami. Piekę w nagrzanym piekarniku na 180C przez ok 40 min. Gotowe

Smacznego

3 komentarze:

  1. Pierwszy raz drób z pomarańczą jadłam na swoją osiemnastkę, nie zapomnę tego smaku i chwili do końca życia :) Pyszna kompozycja.

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię to połączenie kurczaka z pomarańczem:) pycha:)

    OdpowiedzUsuń