Składniki:
- 0.7 kg podwędzanego łososia
- sól
- pieprz
- sok z 1/2 cytryny
- 2 papryczki chilli
- łyżka startego świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki świeżo posiekanej kolendry
Łososia kroimy w dzwonki. Doprawiamy solą i pieprzem. W miseczce rozrabiamy składniki marynaty: sok ze swieżo wyciśniętej cytryny, starty imbir i czosnek, pokrojone w drobną kostkę papryczki chilli, świeżą kolendrę. Otrzymanym sosem polewamy rybę, tak aby dzwonki były pokryte przyprawami. Całość odstawiamy do lodówki na ok 2 godz. Natepnie ryba gotowa do grillowania.
Smacznego
najlepsza rybka:) pycha:)
OdpowiedzUsuńłosoś z grilla to mistrzostwo świata :)
OdpowiedzUsuńmniam mniam :) bardzo ladnie wyglada. na grilla rowniez polecam: http://trochesmaku.pl/kofta-z-sosem-czosnkowym/
OdpowiedzUsuńBardzo ładne zdjęcia, spróbuje w tym sezonie
OdpowiedzUsuń