Jeśli nie macie za dużo czasu, właśnie wróciliście zmęczeni z pracy, bądz macie niezapowiedzianych gości, polecam dzisiejszą pozycję. Fajna potrawa, szybka, stosunkowo tania. Jak widzicie tuńczyka z puszki można wykorzystać nie tylko do sałatki, ale również do dań na ciepło, szczególnie z makaronami. Można użyć każdy makaron jaki macie w domu.
Zapraszam
Składniki:
- makaron jajeczny Spatzle lub inny
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- ok 8 pieczarek
- 1 duża cebula
- łyżeczkę masła
- sól
- pieprz
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, minus 2 min. Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy cebulę pokrojoną w talarki, po 2 min dodajemy pokrojone pieczarki, dusimy ok 10 min, dodajemy 2 puszki tuńczyka (wodę odcedzamy), mieszamy wszystko razem, po 3 min zdejmujemy z gazu.
Po naczynia żaroodpornego układamy makaron z masą z tuńczyka, mieszamy. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez 15 min w 180C. Gotowe
Smacznego
proste smaczne danie:)
OdpowiedzUsuń