czwartek, 25 lipca 2013

Makaron z tuńczykiem



Jeśli nie macie za dużo czasu, właśnie wróciliście zmęczeni z pracy, bądz macie niezapowiedzianych gości, polecam dzisiejszą pozycję. Fajna potrawa, szybka, stosunkowo tania. Jak widzicie tuńczyka z puszki można wykorzystać nie tylko do sałatki, ale również do dań na ciepło, szczególnie z makaronami. Można użyć każdy makaron jaki macie w domu.
Zapraszam

Składniki:
  • makaron jajeczny Spatzle lub inny
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • ok 8 pieczarek
  • 1 duża cebula
  • łyżeczkę masła
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, minus 2 min. Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy cebulę pokrojoną w talarki, po 2 min dodajemy pokrojone pieczarki, dusimy ok 10 min, dodajemy 2 puszki tuńczyka (wodę odcedzamy), mieszamy wszystko razem, po 3 min zdejmujemy z gazu.

Po naczynia żaroodpornego układamy makaron z masą z tuńczyka, mieszamy. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez 15 min w 180C. Gotowe

Smacznego

1 komentarz: