Przygotowanie błyskawiczne! Każdy ma takie dni, że woli zrobić coś szybkiego. Pierś z chrupiącą ziołowo-serową panierką z grzybkami. Mniamm..
Składniki:
- piersi z kurczaka
- bułka tarta
- 1 jajko
- łyżeczka majeranku
- łyżeczka rozmarynu
- sól
- pieprz
- pół szklanki tartej mozzarelli
- grzyby*
- garść świeżej pietruszki
- łyżeczka masła
*użylam grzybów mrożonych z poprzedniego sezonu.
Przygotowanie:
Piersi doprawiamy solą i pieprzem. W miseczce mieszamy bułkę tartą z rozmarynem i majerankiem. Obtaczamy mięso w jajku i panierce, kładziemy na rozgrzany tłuszcz, w trakcie smażenia każdą stronę piersi posypujemy mozzarellą.
Grzyby gotujemy chwilkę w wodzie. Odcedzamy, wrzycamy je na małą rozgrzaną patelnię z odrobiną masła, dodajemy swieżej pietruszki, soli i pieprzu, mieszamy, przesmażamy chwilkę.
Piersi podajemy z grzybami. Gotowe
Smacznego
Apetycznie !
OdpowiedzUsuń