poniedziałek, 29 lipca 2013

Pierś z mozzarellą, ziołami i grzybami



Przygotowanie błyskawiczne! Każdy ma takie dni, że woli zrobić coś szybkiego. Pierś z chrupiącą ziołowo-serową panierką z grzybkami. Mniamm..

Składniki:
  • piersi z kurczaka
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • pół szklanki tartej mozzarelli
  • grzyby*
  • garść świeżej pietruszki
  • łyżeczka masła

*użylam grzybów mrożonych z poprzedniego sezonu.

Przygotowanie:

Piersi doprawiamy solą i pieprzem. W miseczce mieszamy bułkę tartą z rozmarynem i majerankiem. Obtaczamy mięso w jajku i panierce, kładziemy na rozgrzany tłuszcz, w trakcie smażenia każdą stronę piersi posypujemy mozzarellą.

Grzyby gotujemy chwilkę w wodzie. Odcedzamy, wrzycamy je na małą rozgrzaną patelnię z odrobiną masła, dodajemy swieżej pietruszki, soli i pieprzu, mieszamy, przesmażamy chwilkę.
Piersi podajemy z grzybami. Gotowe

Smacznego

1 komentarz: