Bardzo polecam Wam ten przepis, świetny deser. Sam smak ananasa, w dodatku z domowej roboy karmelem, wyśmienite...
Składniki:
·
Świeży ananas
·
Cukier
·
Masło
·
Śmietana kremówka
Przygotowanie:
Ananasa obieramy i kroimy go w ćwiartki. Podgrzewamy
patelnię grillową, każdy kawałek ananasa posypujemy cukrem i podsmażamy przez
ok. 2 na każdej stronie na rozgrzanej patelni. W między czasie robimy karmel.
Na patelnie wsypujemy cukier (uważajcie aby się nie spalił!), ok. 4 łyżek, gdy
się roztopi dodajemy masło ok. 1 łyżkę, i kremówkę ok. 100ml, szybko i
dokładnie mieszamy.
Gdy ananas już jest gotowy, przekładamy je na talerzyki, i
polewamy karmelem. Gotowe
Smacznego
Jak pysznie wyglądają:D
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, na pewno jest bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuń