poniedziałek, 13 maja 2013

Banoffee Pie




Składniki:
  • 250g ciastek degistive
  • 100g masła
  • puszka karmelu 400g
  • kremówka 300g
  • łyżka cukru pudru
  • 3 banany
Polewa:
  • 6 kostek czarnej czekolady
  • łyżka masła
Przygotowanie:

Ciastka miażdzymy na proszek. Masło roztapiamy, dodajemy do pokruszonych ciastek, mieszamy i wykładamy blachę do tarty, mocno ubijamy, any tworzyło całość. Wsadzamy do lodówki na 30 min, aby masło zastygło i baza była twarda. Polewamy karmelem z puszki, na to kładziemy pokrojone w plasterki banany. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, wykładamy wierzch ciasta. W kompieli wodnej roztapiamy czekoladę z masłem, i dekorujemy wierzch ciasta. Gotowe

Smacznego

1 komentarz: