wtorek, 7 maja 2013

Sałatka bekonowa w musztardowo-miodowym dressingu



Dzisiejsza pozycja to sałatka z chrupiącym bekonem, ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi w pysznym miodowo-musztardowym dressingu. Bardzo ją lubimy. Jedna z naszych ulubionych. Zapraszam!

Skladniki:
  • 4 jajka ugotowane na pół twardo
  • 4 ziemniaki, ugotowane w mundurkach
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • ok 5 plastrów bekonu
Dressing:
  • duża łyżeczka musztardy
  • łyżeczka miodu
  • łyżka soku z cytryny
Przygotowanie:

Bekon kroimy w większe paseczki, smażymy na nagrzanej patelni, każdy plaster kładziemy na patelnie indywidualnie, smażymy, aż plasterki będą zarumienione i chrupiące. Dorzucamy ziemniaki przekrojone w ćwiartki i smażymy razem.
Wszystkie składniki dressingu łączymy. Kroimy pomodorki koktajlowe i jajka na pół. W miseczce łączymy je z usmażonym bekonem i ziemniakami. Polewamy sosem. Gotowe

Smacznego

1 komentarz:

  1. Mniam ! Lubię takie połączenie smakowe z ziemniakami!

    Pozdrawiam
    http://myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń