Dziś w roli głównej zapiekane kapelusze z mozarellą i prażonymi pistacjami. Jest świetnym rozwiązaniem, jako dodatek do obiadu czy przekąskę. Prażone pistacje dodają wyjątkowego smaku, całośc razem świetnie się komponuje. Polecam!
Składniki:
- 6 wielkich pieczarek
- 1 kulka mozarelli
- garść pistacji
- suszona bazylia
- czubatą łyżkę karmelizowanej cebuli
- łyżeczka masła
Przygotowanie:
Pistacje próżymy chwilę na suchej patelni, używając blendera miksujemy je na bardzo małe kawałeczki. Pieczarki czyścimy, nóżki odkrawamy. Nóżki kroimy w drobną kostkę, smażymy na maśle, dodajemy karmelizowaną cebulę, mieszamy razem i smarujemy tym każdy kapelusz. Mozarellę kroimy w paski i kładziemy na wierzch pieczarki, posypujemy suszoną bazylią i pokruszonymi pistacjami. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 175C przez ok 15 min. Gotowe
Smacznego
Świetny pomysł, aby dodać do zapiekanych grzybów pistacje. Pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńNie tylko potrawa jest świetna, ale jak została pokazana na zdjęciu :) Patent z koszykiem genialny!
OdpowiedzUsuń