Składniki:
- 400g żeberek
- sól
- ziemniaki
- przyprawa do ziemniaków
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki coca-coli
- łyżeczka słodkiej papryki
- łyżeczka ostrej papryki
- szczypta pieprzu cayenne
Mieszamy wszystkie składniki marynaty. Smarujemy nią umyte żeberka. Nagrzewamy piekarnik do 180C, mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, łącznie z pozostałą marynatą, szczelnie zamykamy. Pieczemy przez ok 40 min. W międzyczasie gotujemy zimniaki w mundurkach, przez ok 15-20 min na aldente (bardziej miękkie jak twarde). Przekrawamy je na ćwiartki, wkładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy przyprawą do ziemniaków, wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do czasu, aż żeberka są gotowe.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz