piątek, 22 listopada 2013

Krem z kukurydzy


Składniki:

• 600g kukurydzy ( mrożonej lub z puszki)
• 1 litr bulionu
• 2 papryczki chilli
• 1 cebula
• Sól
• Pieprz
• Śmietana
• Liść laurowy
• masło

Przygotowanie:

• Cebulę i papryczki chilli kroimy w kostkę, smażymy na maśle.
• Rozrabiamy bulion warzywny i dodajemy do niego cebulę z papryczkami, doprawiamy solą i pieprzem
• Jeśli używamy kukurydzę mrożoną, dodajemy je do buliony i gotujemy ok. 30 min.
• Jeśli używamy kukurydzę z puszki, nie musimy długo gotować, gdyż jest to już ugotowana kukurydza.
• Na koniec miksujemy zupę.
• Serwujemy z odrobiną śmietany.
Gotowe
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz