poniedziałek, 2 września 2013

Zapiekanka z tuńczykiem


Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam zapiekankę, trochę inną niż zwykle mieliście do czynienia. Jest to zapiekanka z tuńczykiem, papryką i kukurydzą. Bardzo smaczna, szybka w przygotowaniu, chrupiąca i idealnie się nadaje na podwieczorek, przyjęcia lub przekąska.

Składniki:
  • 2 bagietki ok 20 cm długości
  • papryka czerwona
  • puszka kukurydzy
  • puszka tuńczyka
  • masło
  • ketchup
  • starta mozzarella
Przygotowanie:
  • Nastawiamy piekarnik na 180C.
  • Bagietki przekrawamy wzdłuż.
  • Smarujemy masłem, paprykę kroimy w małą kostkę i kładziemy na pieczywie, na to kawałki tuńczyka, kukurydze, wyciskamy ketchup i posypujemy mozzarellą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • zapiekamy w piekarniku przez ok 8 min.
  • Gotowe
Smacznego :)

3 komentarze: