Gdy macie już dość ziemniaków, polecam Wam couscous. Świetne do obiadów. Jeśli nie lubicie, to warto się przemóc i spróbować, szczególnie gdy kasza jest dobrze doprawiona z dodatkiem kurek i warzyw, możecie zmienić zdanie. Warto..
Składniki:
- 3 papryki
- 3/4 szklanki couscous
- kurki
- starta jedna marchewka
- 1/2 łyżeczki wegety
- łyżka masła
- Podgrzewamy piekarnik do 150C.
- Na patelni na maśle przesmażamy kurki.
- Do miseczki wsypujemy coucous, mieszamy z wegetą, na wierzch kładziemy łyżkę masła, zalewamy wrzątkiem, ok 3 cm ponad wys kaszy, i przykrywamy talerzykiem, aż napęcznieje i wchłonie wodę.
- Kasze mieszamy z kurkami i startą marchewką. Faszerujemy nią papryki.
- Pieczemy przez ok 15-20 min.
najlepsze danie:) bardzo lubię nadziewane warzywa:)
OdpowiedzUsuń