środa, 4 września 2013

Couscous z kurkami faszerowane w papryce


Gdy macie już dość ziemniaków, polecam Wam couscous. Świetne do obiadów. Jeśli nie lubicie, to warto się przemóc i spróbować, szczególnie gdy kasza jest dobrze doprawiona z dodatkiem kurek i warzyw, możecie zmienić zdanie. Warto..

Składniki:
  • 3 papryki
  • 3/4 szklanki couscous
  • kurki
  • starta jedna marchewka
  • 1/2 łyżeczki wegety
  • łyżka masła
Przygotowanie:
  • Podgrzewamy piekarnik do 150C.
  • Na patelni na maśle przesmażamy kurki.
  • Do miseczki wsypujemy coucous, mieszamy z wegetą, na wierzch kładziemy łyżkę masła, zalewamy wrzątkiem, ok 3 cm ponad wys kaszy, i przykrywamy talerzykiem, aż napęcznieje i wchłonie wodę.
  • Kasze mieszamy z kurkami i startą marchewką. Faszerujemy nią papryki.
  • Pieczemy przez ok 15-20 min.

1 komentarz: