wtorek, 1 października 2013

Pierś w migdałowej panierce z warzywnym couscous


Składniki:
  • piersi z kurczaka
  • jajko
  • oliwa z oliwek
  • zmielone migdały
  • kasza coucous
  • paprykę
  • cukinie
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  • Piersi doprawić solą i pieprzem, zamoczyć najpierw w roztrzepanym jajku, potem w mielonych migdałach i smażyc na rozgrzanej oliwie na patelni.
  • Na szybko na patelni smażymy cukinie i paprykę pokrojone w małą kosteczkę.
  • Kaszę coucous osolić, zalać wrzącą wodą, dodać łyżeczkę masła, przykryć talerzykiem i odstawić, aż napęcznieje. Gdy już jest gotowa, wymieszać z warzywami.
  • Gotowe
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz