środa, 23 kwietnia 2014

Sałatka Cezara



Składniki
 
Sałata rzymska lub lodowa
Wędzone udko od kurczaka
6 jajek
Grzanki czosnkowe
Dressing:
1 łyżka oliwy
1 łyzka soku z cytryny
Ząbek czosku, wyciśnięty
2 łyżki majonezu

 

Przygotowanie

Rozpoczynamy od przygotowaniu dresingu. Do niewielkiej miseczki wlewamy łyżkę oliwy z oliwek, łyżkę soku z cytryny. Wyciskamy ząbek czosnku, dodajemy majonez, całość mieszamy.

Gotujemy jajka na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Obieramy kurczaka i kroimy w kostkę. Sałatkę rwiemy lub szatkujemy na mniejsze kawałki, mieszamy z kurczakiem i jajkami, polewamy dressingiem i dodajemy grzanki. Gotowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz