Przepis na 4 sztuki
Składniki
4 tortille
2 filety rybne
Butla tarta
1 jajko
Duży pomidor
Mango
2 ogórki konserwowe
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
świeży szczypiorek
oliwa
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Rybę myjemy, osuszamy, kroimy w paski i doprawiamy sola i pieprzem. Maczamy w jajku potem w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie. Tortille zawijamy ze smażoną rybą, pokrojonym pomidorem, ogórkiem, i mango. Całość polewamy sosem z jogurtu, majonezu , drobno posiekanego szczypiorku. Zawijamy tortille i gotowe.
* Jeśli ktoś nie lubi sosu szczypiorkowego można użyć ketchupu.
świetny pomysł na tortille, takiego połączenia nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńBardzo dobra tortilla, ja dałem ogórki konserwowe z papryką w zalewie chili z Pińczowa. Lubimy trochę pikantności, czego daje papryka. Dziękuję za bardzo ciekawy przepis, który często będę wykorzystywał, bo wszystkim smakowało. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuję serdecznie :) jest to dla mnie ogromne wyróżnienie. Pozdrawiam :)
Usuń